Scroll Top
flex form
3d scannen
flex form
3D Scannen:
Het digitaliseren van personen of objecten komt steeds vaker voor. Om het bruikbare digitale document te krijgen kun je tegenwoordig drie gangbare wegen bewandelen. Met een Computer Aided Design (CAD)-programma een model tekenen, door een bestaand product te 3D te scannen of gebruik te maken van databases om modellen af te halen. Daar zijn sommige databanken speciaal gericht op bijvoorbeeld auto’s of bijvoorbeeld personen. Het grote voordeel van scannen is dat ook van complexe vormen, vaak dubbel gekromde vlakken, een exact 3D-model kan worden gemaakt. Bij Flexform maken we gebruik van een handheld scanner om te scannen op locatie.

Hoe werkt een 3D-scanner?

Een 3D-scanner bevat een laser, of LED licht, en een camera. Het (laser) licht projecteert een raster op het in te scannen product, waarna de camera de afstand tot elk knooppunt van het raster registreert. Deze afstanden worden vervolgens omgezet in een 3D-beeld. Een product wordt in meerdere stappen gescand en alle verschillende 3D-beelden worden samengevoegd tot één puntenwolk, deze puntenwolk kan vervolgend verwerkt worden tot een bruikbaar 3D bestand. Dit bestand kan rechtstreeks worden geprint of verder worden bewerkt met een CAD-programma.

Wanneer 3D-scannen?
Scannen en nabewerken kost tijd. Deze techniek raden we daarom niet aan voor het printen van eenvoudige vormen, zoals een bol of kubus. Dan kunt u beter producten opmeten en natekenen in een CAD-programma. Bij complexe vormen en zeer gedetailleerde producten, biedt 3D-scannen uitkomst. Een goed voorbeeld zijn patient specifieke vormen, zoals gezichten, maar ook kunstwerken die vaak uniek zijn qua geometrie. Twijfel je of je een product beter kan scannen of kan laten tekenen laat het vooral weten en we denken met je mee. Wellicht dat het al ergens op het web rond slingert, we weten waar we moeten zoeken. Voorbeelden van eerdere modellen of scans? Klik op onderstaand overzicht

enige
vragen?
Als je vragen hebt, dan beantwoorden wij die! Stel ze snel via het kopje contact in het menu.
2024 © Flex Form

Contact

We
make
the
new