logo

Category: 3D scan

22
jul

TU/e Peleton Project

Wielrenners die midden in een groot peloton fietsen, verbruiken maar 5 tot 10 % van de energie die ze nodig zouden hebben als ze alleen zouden rijden. Dat getal ligt veel lager dan altijd werd gedacht, maar bevestigt profwielrenners wel in het gevoel dat je in het peloton lekker kunt uitrusten. De uitkomst van een onderzoek aan de TU/e.

Voor dit project is gebruik gemaakt van verschillende technieken om aan de 120 renners te komen voor in de windtunnel. Een goed voorbeeld van hoe je door middel van 3D scannen en printen een moedermodel kan krijgrn welke daarna door middel van mallen maken kan worden gegoten. Meer informatie over dit proces? Mail gerust. Het oorspronkelijk model is via deze link te zien:

Het hele onderzoek is hier terug te lezen:

https://www.linkedin.com/pulse/how-hard-pedaling-cycling-peloton-revealed-world-record-bert-blocken/

11
mei

Studio Erwin Olaf

Ter begeleiding van het digitale proces heeft FlexForm de 3D bestanden gemaakt die nodig zijn om uit marmer en uit hout beelden te frezen in museumkwaliteit.

24
feb

Museum Rotterdam

Voor het nieuwe museum Rotterdam zijn er 5 Rotterdammers vereeuwigd door een 3D scan te maken en deze vervolgens uit te laten frezen. “Het zijn niet de bekende Rotterdammers als Erasmus en Johan van Oldenbarnevelt die centraal staan in het Museum Rotterdam. Gewone Rotterdammers zoals de Antilliaanse Joyce, de Bulgaar Kamen, de Turks-Nederlandse Zeynep, Max en Marco worden op een voetstuk geplaatst. Een doorsnee van de Rotterdammers van nu”. Lees het hele artikel op Nos.nl

 

De beelden zijn gemaakt door studio RAP uit Rotterdam,, benieuwd naar hoe het frezen in zijn werk gaat? Via deze link kun je op de site van de Rotterdammers bekijken hoe een blok PUR door een robot wordt verwerkt tot standbeeld.

18
dec

Above Humanity

Voor Duran Lantink heeft 3DPortal in samenwerking met 3DSystems Benelux zijn idee over humanity vormgegeven door middel van 3D scan en 3D modellen bij elkaar te voegen tot een torenhoge schoen. Nou ja schoen…het raakt het snijvlak tussen mode en kunst. De schoen is tijdens MOBA 13 te bewonderen in de hoofdopstelling in het rozet gebouw. Het materiaal van de print is acura clearview, dat in samenspel met licht een schitterend effect geeft.

There is an idea in your head and you think there should be a way to make this idea physical. You probably know this feeling. Well, this happened to Duran Lantink. Duran wanted to visualise his idea of humanity by putting together different 3D models into one high shoe. The shoe touches the interface between fashion and art. The shoe can be seen in the exhibition during MOBA 13 in the main area in the ‘rozet’ building. The material that is used for this show is called ‘acura clear view’, this material in combination with light creates a stunning effect.

Je kent het vast wel, je hebt een idee in je hoofd en je denkt dat het vast te maken is in 3D, dat dacht Duran ook. Voor Duran Lantink heeft 3DPortal in samenwerking met 3DSystems Benelux zijn idee over humanity vormgegeven door middel van 3D scan en 3D modellen bij elkaar te voegen tot een torenhoge schoen. Nou ja schoen…het raakt het snijvlak tussen mode en kunst. De schoen is tijdens MOBA 13 te bewonderen in de hoofdopstelling in het rozet gebouw. Het materiaal van de print is acura clearview, dat in samenspel met licht een schitterend effect geeft.

18
dec

Sander Wassink

3D en 2D zijn mooi te combineren, het project Afterlife van Sander Wassink is daar een perfecte illustratie van

 

AFTERLIFE INC.

 

In Afterlife Inc. Sander Wassink puts his emphasis on the afterlife of products of contemporary culture. He focuses on finding ways of deconstruction that provide a proper memorial for them. This project shows his fascination for the human urge of imitating and mimicking natural events, but thus ignoring the notion of death and destruction. Whereas it is the inevitable byproduct of its functioning. His life size technical prints show a complexity which is impossible to design upfront.No software is capable to take the unpredictable amount of parameters involved into account. A visualisation of our incapability of maintaining control. Once perfectly straightened dreams crumbled and destroyed, now represent the complex ingenuity of reality.

09
feb

Boerhaave Museum

Het Anatomische Theater in Museum Boerhaave in Leiden is opnieuw tot leven gewekt. Tinker imagineers heeft naar eigen zeggen ‘zes eeuwen wetenschap verbeeld in een zes minuten durend wetenschapsfilosofisch spektakel.’ Door de ogen van de nieuwsgierige wetenschapper volgt het publiek de ontwikkeling van de medische- en natuurwetenschap. Op vrijdag 4 juli opent het Anatomisch Theater voor publiek.

 

Continue Reading…