logo

Category: 3D print

22
jul

TU/e Peleton Project

Wielrenners die midden in een groot peloton fietsen, verbruiken maar 5 tot 10 % van de energie die ze nodig zouden hebben als ze alleen zouden rijden. Dat getal ligt veel lager dan altijd werd gedacht, maar bevestigt profwielrenners wel in het gevoel dat je in het peloton lekker kunt uitrusten. De uitkomst van een onderzoek aan de TU/e.

Voor dit project is gebruik gemaakt van verschillende technieken om aan de 120 renners te komen voor in de windtunnel. Een goed voorbeeld van hoe je door middel van 3D scannen en printen een moedermodel kan krijgrn welke daarna door middel van mallen maken kan worden gegoten. Meer informatie over dit proces? Mail gerust. Het oorspronkelijk model is via deze link te zien:

Het hele onderzoek is hier terug te lezen:

https://www.linkedin.com/pulse/how-hard-pedaling-cycling-peloton-revealed-world-record-bert-blocken/

13
jan

OVG Real Estate

Voor OVG Real Estate heeft Flexform samen met Nanning de Jong van 3Dwergen een Iphone case ontworpen naar de specificaties van de klant. SLS geprinte hoesjes, en dan met name polyamide, lenen zich uitstekend voor het gebruik als telefoon case door het sterke maar toch flexibele materiaal. Daarnaast zijn houders voor passen en andere custom made toevoegingen mogelijk die niet met grote series mogelijk zijn. Ook een leuk geschenk voor uw bedrijf?

22
mei

Nike Braga

In samenwerking met Theo Koster van Koster Productontwikkeling werden door middel van slim ontwerp deze letters in het geheel 3D geprint met een grote SLS printer. Met recht de grootste wireframed letters te noemen in Europa, opgebouwd uit verschillende delen. . Te bewonderen in de Nike store in Braga

01
sep

Oreo Think Mockup

Samen met Franziska Loeding, website here, heeft Flexform de mockup geprint voor de commercial shoot van de Oreo Thin reclame. Door middel van het maken van een strak 3D model van het koekje en deze dunner van stuk te maken is het mogelijk dit op de juiste schaal te printen om geschikt te maken voor het camerawerk.

19
jun

NIBC

Voor ARA heeft FlexForm de uitwerking gedaan van het 3D model en deze op verschillende manieren uitgevoerd. Dit model is gefreesd voor de shoot, geprint voor de geleverde kunstwerken en op kleur gebracht en als laatste gegoten als presentatie materiaal. Een beter voorbeeld van wat er allemaal kan met een 3D model is er bijna niet. Meer weten over de campagne? Kijk een verder op de volgende website:

 

Corporate Campagne

Continue Reading…

18
dec

Snelheidsweter

Samen met Robokat en N=5 is er een campgane gelanceerd die op een mooie manier het gebruik van 3D scannen en printen illustreert. Mensen rijden vaak onbewust te hard in de bebouwde kom. Om Nederlanders bewuster te maken van hun eigen snelheid heeft N=5 uit Amsterdam een campagne gelanceert. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich wel aan de snelheid willen houden, maar dat dit niet altijd automatisch gaat. Daarom willen we mensen stimuleren om vaker op hun snelheid te controleren. Ze introduceren het begrip Snelheidsweter; een naam voor iemand die regelmatig op zijn snelheidsmeter kijkt binnen de bebouwde kom. De campagne is zichtbaar op TV, radio, in online middelen en op een website waar mensen kunnen deelnemen aan een interactieve videoclip.

Hoe werkt het?

In de interactieve videoclip staat het nummer ‘Take it Slow’ van Joggo (Jurgen Seedorf) centraal. Rondom het nummer is een interactieve videoclip gecreëerd waarin je kunt oefenen om regelmatig op je snelheidsmeter te kijken. De muziek van Joggo stimuleert je om je hoofd op de maat mee te bewegen. De webcam van je computer registreert hoe je tijdens de videoclip je hoofd beweegt. Het beeld beweegt met je hoofd mee. Kijk je naar onder, dan zie je je snelheidsmeter, op dat moment pas je je rijtempo weer aan. Als je regelmatig op de maat op je snelheidsmeter kijkt, wordt de clip steeds leuker. De bewoners van de woonwijk worden steeds blijer met je en de hele wijk juicht je rijgedrag toe.

Op TV wordt het gewenste gedrag gedemonstreerd door een automobilist als een knikhondje op zijn snelheidsmeter te laten kijken. Als je de interactieve videoclip uitgespeeld hebt, dan is de Snelheidsweter-test goed doorstaan en maak je zelfs kans op een eigen custom made 3D geprinte mini-me Snelheidsweter knikfiguur voor op je dashboard.

Een Snelheidsweter kent zijn snelheid beter: http://www.snelheidsweter.nl/

18
dec

Mode de Musical

In samenwerking met Niek Pulles (HeyNiek!) heeft 3Dportal diversen portretten in 3D gemaakt in verschillende stijlen.  Mode-illustrator Piet Paris is gastcurator in het Centraal Museum. Uit de collectie van het Centraal Museum kiest Piet Paris meer dan 150 voorwerpen en presenteert ze in een verrassende vorm: als scènes van een musical. Meer informatie op de website van het centraal museum.

18
dec

Above Humanity

Voor Duran Lantink heeft 3DPortal in samenwerking met 3DSystems Benelux zijn idee over humanity vormgegeven door middel van 3D scan en 3D modellen bij elkaar te voegen tot een torenhoge schoen. Nou ja schoen…het raakt het snijvlak tussen mode en kunst. De schoen is tijdens MOBA 13 te bewonderen in de hoofdopstelling in het rozet gebouw. Het materiaal van de print is acura clearview, dat in samenspel met licht een schitterend effect geeft.

There is an idea in your head and you think there should be a way to make this idea physical. You probably know this feeling. Well, this happened to Duran Lantink. Duran wanted to visualise his idea of humanity by putting together different 3D models into one high shoe. The shoe touches the interface between fashion and art. The shoe can be seen in the exhibition during MOBA 13 in the main area in the ‘rozet’ building. The material that is used for this show is called ‘acura clear view’, this material in combination with light creates a stunning effect.

Je kent het vast wel, je hebt een idee in je hoofd en je denkt dat het vast te maken is in 3D, dat dacht Duran ook. Voor Duran Lantink heeft 3DPortal in samenwerking met 3DSystems Benelux zijn idee over humanity vormgegeven door middel van 3D scan en 3D modellen bij elkaar te voegen tot een torenhoge schoen. Nou ja schoen…het raakt het snijvlak tussen mode en kunst. De schoen is tijdens MOBA 13 te bewonderen in de hoofdopstelling in het rozet gebouw. Het materiaal van de print is acura clearview, dat in samenspel met licht een schitterend effect geeft.

18
dec

FOAMBOY

Van ontwerp naar verkoopbaar product, voor Niek digitaliseerden we zijn foamboy pak en verzorgden we de prints. Een jaar geleden hebben we de faomboy gescand en inmiddels breken ze door. Door het succes van deze foamboy is de volgende stap er meerdere te maken, dan biedt printen vaak de uitkomst voor het moedermodel. Door er 1 in hoge kwaliteit te printen en er een mal van te maken kunnen er meerdere gegoten worden, in vrijwel iedere kleur….foamboys voor iedereen. Meer info en achtergrond op de website van thrld.