logo

Samen met Robokat en N=5 is er een campgane gelanceerd die op een mooie manier het gebruik van 3D scannen en printen illustreert. Mensen rijden vaak onbewust te hard in de bebouwde kom. Om Nederlanders bewuster te maken van hun eigen snelheid heeft N=5 uit Amsterdam een campagne gelanceert. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich wel aan de snelheid willen houden, maar dat dit niet altijd automatisch gaat. Daarom willen we mensen stimuleren om vaker op hun snelheid te controleren. Ze introduceren het begrip Snelheidsweter; een naam voor iemand die regelmatig op zijn snelheidsmeter kijkt binnen de bebouwde kom. De campagne is zichtbaar op TV, radio, in online middelen en op een website waar mensen kunnen deelnemen aan een interactieve videoclip.

Hoe werkt het?

In de interactieve videoclip staat het nummer ‘Take it Slow’ van Joggo (Jurgen Seedorf) centraal. Rondom het nummer is een interactieve videoclip gecreëerd waarin je kunt oefenen om regelmatig op je snelheidsmeter te kijken. De muziek van Joggo stimuleert je om je hoofd op de maat mee te bewegen. De webcam van je computer registreert hoe je tijdens de videoclip je hoofd beweegt. Het beeld beweegt met je hoofd mee. Kijk je naar onder, dan zie je je snelheidsmeter, op dat moment pas je je rijtempo weer aan. Als je regelmatig op de maat op je snelheidsmeter kijkt, wordt de clip steeds leuker. De bewoners van de woonwijk worden steeds blijer met je en de hele wijk juicht je rijgedrag toe.

Op TV wordt het gewenste gedrag gedemonstreerd door een automobilist als een knikhondje op zijn snelheidsmeter te laten kijken. Als je de interactieve videoclip uitgespeeld hebt, dan is de Snelheidsweter-test goed doorstaan en maak je zelfs kans op een eigen custom made 3D geprinte mini-me Snelheidsweter knikfiguur voor op je dashboard.

Een Snelheidsweter kent zijn snelheid beter: http://www.snelheidsweter.nl/