Moving People

Written By :

Category :

Geen categorie

Posted On :

Share This :

Miniatuurbeeldjes in Amsterdam en Den Haag op bankjes in het park, op stations, bij haltes, op verkeersborden, bij stoplichten, in vensterbanken, in winkelcentra, in kantoorgebieden: ze zullen overal verschijnen. Moving People is een guerrilla street art project dat op artistieke wijze aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd, met als doel meer begrip en solidariteit te creëren ten opzichte van vluchtelingen.

Flexform heeft voor dit project enkele 3D scans uitgevoerd en de prints uitgevoerd. Van de 3d prints zijn mallen gemaakt. In samenwerking met sociale werkplaats Pantar zijn er meer dan tienduizend beeldjes geproduceerd en met de hand beschilderd. Op de kleding van het beeldje staat een url die verwijst naar de website movingpeople.nu. Deze website zal binnenkort online komen en vormt het visuele platform waar de indringende en verrassende verhalen achter de beeldjes samenkomen.

“Bommen vernielden onze stad. We moesten weg! Onze pasgeboren zoon Ahmed was amper vier weken oud”, vertelt Jihin (28) uit Syrië. Haar verhaal staat te lezen als je de link die op haar 5 centimeter grote shirt geschreven staat volgt. Die leidt naar MovingPeople.nu.

De makers van Power of Art House hopen dat de beeldjes  tijd lang rondzwerven. Initiatiefnemer Saskia Stolz legt uit: “Wij merken dat het verhalen zijn die mensen liever niet horen. Of erger nog; dat het gaat om mensen waar niemand op zit te wachten. Juist daarom willen wij vluchtelingen een gezicht geven en hun verhalen vertellen”.

De street-art vertoont gelijkenissen met het werk van de Britse kunstenaar Slinkachu” meer lees je op Bright