Giovanni van Bronckhorst 3D scan en Standbeeld

Written By :

Category :

3D scan, CNC Frezen

Posted On :

Share This :

FlexForm heeft in opdracht van het museum de 3D scan gemaakt van trainer Giovanni van Bronckhorst. De oud speler van Feyenoord krijgt een standbeeld in het stadsmuseum van Rotterdam. Het standbeeld van Van Bronckhorst, zelf oud-speler bij de club, wordt woensdag onthuld.

Het museum zegt vaak het verzoek te krijgen om aandacht te geven aan de trainer, “omdat hij samen met zijn spelers Rotterdam heeft gegeven waar het sinds 1999 op gehoopt heeft: het kampioenschap.”

Van Bronckhorst voelt zich vereerd. “Ik moest er wel aan wennen. Dat is wel heel veel eer, maar als ik de andere standbeelden in het museum zie, dan wordt hij in ieder geval mooi”, zegt hij.

Hand in hand

Niet alleen het museum eert de Rotterdamse club voor de eerste kampioenstitel in achttien jaar. Het Rotterdams Philharmonisch orkest heeft een symfonische versie van clublied Hand in hand kameraden uitgebracht. Het orkest maakte de versie in december, toen duidelijk werd dat Feyenoord kans maakte op de landstitel.

 

Volledige artikel op nos.nl

 

Hieronder een snapshot van de 3D scan:

 

Door middel van CNC frezen op basis van het bestand van de 3D scan kan er relatief snel een beeld worden vervaardigd. Te bewonderen in het Museum van Rotterdam