3D printen SLS

Written By :

Category :

Geen categorie

Posted On :

Share This :

SLS als technologie voor 3D printing

Selective Laser Sintering (SLS) is een breed geaccepteerde technologie om functionele prototypes te produceren uit Nylon materiaal, een technisch functionele kunststof.

Hoe werkt Selective Laser Sintering?

Op een poederbed wordt een laagje van 0,1 mm. kunststof poeder gedoseerd. Het gehele oppervlak wordt vervolgens tot nèt onder het smeltpunt verwarmd (170 graden) waarna de productdoorsnede met een CO2 laser selectief belicht wordt. Door het belichten met een laser wordt terplekke kortstondig de temperatuur boven het smeltpunt gebracht waardoor de poederkorrels tot een product versmelten.

Als dit proces laag-op-laag plaats gevonden heeft, kan na het afkoelen van de poedercake, het product uit het bouwvolume gehaald worden. Het niet gebruikte poeder is door temperatuurbelasting geschikt voor hergebruik na het opfrissen met 50% nieuw materiaal.

Afwerking van uw 3D model

SLS producten kunnen onzichtbaar worden geïmpregneerd voor (druk)waterdichtheid en verbetering van afwerking. Daarnaast kunnen onderdelen op kleur geïmpregneerd worden in standaard kleuren