3D ondersteuning Eja Siepman van den Berg

Written By :

Category :

3D scan, CNC Frezen

Posted On :

Share This :

FlexForm ondersteunt verschillende kunstenaars bij het digitaliseren of het verwezenlijken van kunstobjecten. Momenteel wordt de gehele collectie van Eja Siepman van den Berg gedigitaliseerd waar zodoende ook nieuwe werken kunnen ontstaan door middel van het gebruik van de 3D modellen. Dat het werk van Eja tijdloos is bewijst ook maar weer eens haar toekenning van de Wilhelmina prijs:

 

In 2017 wordt de Wilhelminaring toegekend aan Eja Siepman van den Berg (Eindhoven, 1943). De jury heeft unaniem besloten deze tweejaarlijkse oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst uit te reiken aan Eja Siepman van den Berg omdat zij inmiddels al vijftig jaar onverstoord doorwerkt aan een bijzonder en herkenbaar oeuvre met een volstrekt eigen signatuur. Met de bekroning van Eja Siepman van den Berg spreekt de jury waardering uit voor de wijze waarop zij, wars van stijlen en modes, nauwgezet en consequent de menselijke (vrouwelijke) figuur inmiddels decennialang als haar hoofdonderwerp kiest.

De Wilhelminaring wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan een Nederlandse beeldhouwer wiens oeuvre consistent en van hoge kwaliteit is, en die daarnaast een markante plek in de vaderlandse kunstwereld inneemt. De jury bestond deze jubileumeditie uit: Wim Pijbes (voormalig directeur Rijksmuseum en Museum Voorlinden), Hester Alberdingk Thijm (directeur AkzoNobel Art Foundation), Sandra Smets (kunsthistorica en publicist o.a. voor NRC Handelsblad), Geertje Waanders (kunsthistorica, columnist en docent) en André Kruysen (beeldend kunstenaar).

 

Lees hier het hele artikel